Важно за шофьорите: Без син талон, хартиеният документ отпада. На него

...
Важно за шофьорите: Без син талон, хартиеният документ отпада. На него
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Без син талон, хартиеният документ отпада


Важно за водачите: Без наследник ваучър, хартиеният документ отпада. На него пишеше какъв брой точки имаме. Контролният ваучър на водачите, известен още като наследник ваучър – отива в историята.  Хартиеният документ към шофьорската брошура, на който написа какъв брой точки имаме, към този момент няма да е нужен.

 За водача Елена Донкова поправките в Закона за придвижване по пътищата са от дълго време закъснели.
„ Беше извънредно време. Той е единствено хартийка измежду другите персонални документи. 9 години, откогато съм водач, нито един път не ми е потрябвал ”, показа тя.

По-големият проблем за нея е, че не може онлайн през уеб страницата на Министерство на вътрешните работи да ревизира какъв брой контролни точки има.

„ Трябва да  отидеш на мястото, където си регистриран да питаш какъв брой са ти контролните точки. Няма по какъв начин да спреш катаджия и да питаш какъв брой точки имам ”, изясни Елена.

Депутатите одобриха дефинитивно, че информацията за контролните точки на водачите ще се съхраняват в народен указател.

„ В електронната система тази информация може да бъде обновена по всяко едно време. Ето това е моят надзорен ваучър, в който написа, че аз имам оптимален брой точки. Дали в действителност са толкоз, аз и все още не знам ”,  обясни Йордан Терзийски, народен представител от ПП-ДБ.

Според пътни специалисти от години хартиеният ваучър не извършва предназначението си.

„ Този ваучър служи единствено тогава, когато ви създадат акт да ви го лишават и в случай че ви спрат повторно на пътя, се знае, че имате акт и са ви взели талона. Това отпадна, още когато вкараха е-проследяване на колите ”, изясни Ивайло Славков от Съюза на българските автомобилисти, осведоми nova.bg.

Пътни специалисти считат още, че последователно би трябвало да отпаднат и документите, свързани с годишния обзор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР